РЕНОВИРАЊЕ НА УЧИЛИШТЕ ВО РУНИЦА

Руница (Липково) 30 активно вклучени, 60 посетители

30 млади луѓе водени од Локалниот младински совет Липково, ја реновираа старата зграда на руралното училиште во село Руница, со тоа што ги обновија ѕидовите и ја бојадисаа целата зграда