ГЕРИЛА АКЦИЈА ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСТА ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО – ТЕГЛИ СО ЧИСТ ВОЗДУХ

МКЦ, Битола, Перфоманс, Екологија, 11 активно вклучени, 1000 посетители

150 тегли со чист воздух беа разделени меѓу граѓани на Битола среде преполн плоштад, со цел подигнување на свеста за загадувањето на воздухот во градот.