ХУМАНИТАРЕН ФЕСТИВАЛ - FRIENDS 2 FRIENDS

На 26ти февруари во Младински Културен Центар во Скопје се одржа големиот хуманитарен фестивал “Friends2Friends” со поддршка на граѓанската иницијатива Мрдни со прст. Целта на настанот кој беше посетен од речиси 1.000 гости настапија познати македонски бендови и ди-џеи, беше прибирање на средства за поддршка на музичарите чијашто опрема изгоре во пожарот во објектот Макотекст.