ГЛАСНО, Штип

Конфекциските работнички преку креативен перформанс мрднаа со прсти и ги побараа своите прва. Инсталација со барања за работничките права беше поставена на влезот од градот преку целиот ден, промовирајќи го работничкиот собир.

 

Преку 400 текстилни работници од целиот регион ги посетија канцелариите на Гласно и имаа можност да се информираат за своите работнички права.