Oдбележување на Светскиот ден на лица со Даунов синдром во Струмица

На 21-ви март 2016, по повод Светскиот ден на лица со Даунов синдром. ‘’Мрдни со Прст’’ заедно со  Здружението„Вера“ од Струмица и кампањата ‘’Будење’’ го одбележаа Светскиот ден на лица со Даунов синдром со заедничко дружење, дневна забава со Тони Зен, штулар, пантомимичар и стотици насмеани лица.