За Нас

МРДНИ СО ПРСТ е граѓанска платформа, a нашата мисија е да поттикнеме акција на размислување за индивидуалната одговорност и зголемување на вклученоста во решавање на општествените прашања кои сите нè засегаат, бидејќи секое мало мрдање придонесува за големи резултати и промени. Секој граѓанин, граѓанска иницијатива или организација може да стане дел од „Мрдни со прст“, доколку кликне на зеленото копче ВКЛУЧИ СЕ!

Мрдни со Прст! Ти си на потег!

“За МРДНИ СО ПРСТ”

МРДНИ СО ПРСТ е граѓанска иницијaтива чија главна цел е подигнување на јавната свест за различните можности за општествени промени кои се во доменот на секој поединец, како и генерирање на идеи за поддршка и придонес кон специфични активности во рамките на заедницата во кои граѓаните можат да се вклучат поединечно, но и колективно. Иницијативата започна пред повеќе од осум месеци и ги поттикна граѓаните да почнат да размислуваат за нивниот индивидуален придонес како и активно да се вклучат кон адресирање или решавање на проблемите со кои секојденевно се соочуваат преку бројни настани и акции како на пример, еколошки акции, хуманитарни активности, адаптација на јавни простори, собирање на средства поддршка на оние на кои таа им е најпотребна.Водени од идејата да го мултиплицираме успехот во рамките на кампањата и да содадеме повеќе позитивни примери низ целата држава, МРДНИ СО ПРСТ прераснува во агрегатор на успешни приказни и идеа кои потекнуваат од граѓаните како иницијатори и реализатори на бројни иницијативи.

Во текот на претстојниот период ќе се организираат бројни акции и активности низ целата држава во соработка со Националниот Младински совет на Македонија како и докажани иницијативи и организации кои постојано “мрдаат со прст” како Ретвитни оброк, На точак, Ајде Македонија, Биди Зелен, Сојуз на извидници на Македонија, Организација на жените на општина Свети Николе, и сите останати поединци и организации кои даваат одреден придонес во заедницата и прават разлика во секојдневното живеење. Ребрендирана и освежена, иницијативата МРДНИ СО ПРСТ токму на оваа веб платформа ќе им овозможи на граѓаните да иницираат, да се вклучат и да реализираат граѓански акции или пак да се придружат на веќе постоечките.

 

Мрдни со Прст! Ти си на потег!

Следете нè на www.facebook.com/mrdnisoprst и www.twitter.com/mrdnisoprst приклучете ни се во активностите за подобро општество за сите нас!

success stories